Pogoji poslovanja

Spletna stran www.nihajnamotika.si vsebuje spletni obrazec za namen naročanja nihajne motike.

Pred uporabo obrazca morate pazljivo prebrati navedene splošne pogoje. Z uporabo se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da se ne poslužujete naročil preko spletnega obrazca, ampak nas kontaktirajte na spodaj navedene kontakte ali preko kontaktnega obrazca.
Spletna stran www.nihajnamotika.si (v nadaljevanju trgovina) je sestavljena v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in jo upravlja Zavod Obilje, Zavod za kvalitetno življenje (v nadaljevanju Zavod Obilje).

Osnovni podatki
Zavod Obilje, Zavod za kvalitetno življenje
Rožno 35, 8280 Brestanica
Zastopnik: Robert Špiler
Tel.: 069 621 737
Mail: info@obilje.si

Davčna št.: SI48043036
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 7015453000


Dostopnost informacij

Zavod Obilje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Pogoji naročanja
Zavod Obilje preko trgovine sprejeta naročila obravnava kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila “Naročilo potrjeno” (1.faza). Po prejemu obvestila, da je naročilo potrjeno, preklic naročila ni možen.
Naročila spremljamo preko email vmesnika.

Postopek naročanja
1. faza Naročilo potrjeno: Po oddaji naročila preko kontaktnega obrazca, kupec v roku 12 ur prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo bilo sprejeto in potrjeno. Ponudnik naročilo ročno pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali mu pošlje e-pošto. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave in ostalih informacijah. Ob izbiri plačila “plačilo po predračunu”, se na kupčev email pošlje predračun. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

2. faza Blago odposlano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje. Ob plačilo po predračunu, blago odpošljemo šele po prejetem plačilu na naš zgoraj naveden TRR naslov.

Načini dostave, dobavni roki
Dostavo naročenega blaga opravlja DPD paketna dostava, vendar si pridržujemo pravico izbrati drugo dostavno službo, če bomo s tem naročilo lahko izpolnili bolj učinkovito. V nobenem primeru trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. Za vse pošiljke velja dostava po enotni ceni 2,90 € z DDV. Brezplačna dostava je možna za vsa naročila v vrednosti nakupa nad 70€ z DDV.

Naročila, oddana do 9:00 ure vsak delavnik praviloma oddamo že isti dan, najkasneje pa v naslednjih dveh delovnih dneh. V primeru, da to ni mogoče, stranko obvestimo po telefonu (če je na voljo) ali po e-pošti. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta.

Prevzem na terenu
Naročene artikle lahko osebno prevzamete na kjerkoli na terenu, po predhodnem dogovoru preko telefonske številke 069 621 737.

Zavrnitev naročila
Zavod Obilje lahko v času preverbe naročila, naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

Plačilni pogoji
Plačilo je možno z gotovino ob prevzemu ali z plačilom predračuna z nakazilom na račun Zavoda Obilje.
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Cene
Cene vsebujejo DDV.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo “Naročilo potrjeno”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Garancija
Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno pri opisu izdelka. Garancija je veljavna le ob predložitvi računa. Garancija se razveljavi ob neprimerni uporabi artiklov, ki ni v skladu z navodili uporabe. V primeru poškodb, ki niso nastale kot posledica neprimernega ravnanja s strani kupca, se reklamacije upoštevajo. Vse ostale potencialne nepravilnosti oz. reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, na za njega najboljši možni način in rešitev.

Pravica do vračila blaga
Če se stranka premisli, oziroma prejeti izdelki ne dosegajo njenih pričakovanj, ima pravico vrniti nepoškodovano blago v prvotnem stanju v roku 14 dni brez obrazložitve. V tem primeru nas kontaktirajte na zgoraj podane kontakte. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

Pridružujemo si pravico do minimalnih naravnih razlik v barvi in izgledu izdelka, ki pa ne vplivajo na kvaliteto, saj je vsak izdelek individualno pregledan in testiran.

Avtorske pravice

Vse vsebine, ki so objavljene na spletni strani www.nihajnamotika.si so avtorsko delo Zavoda Obilje in/ali njegovih partnerjev. Prepovedana je reprodukcija, distribucija, spreminjanje ter javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.

Z dovoljenjem Zavoda Obilje so dokumenti, ki so objavljeni na spletnih straneh, shranjeni, razmnoženi ali kako drugače razširjeni le v nekomercialne namene in skladno z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah ( Ur.l. RS, št. 21/1995 ), pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah ( vir podatkov mora biti vidno označen, podatki pa morajo ostati nespremenjeni ).

Dodatno

Pridržujemo si pravico do naknadnega spreminjanja cene produktov.

 

Brestanica, dne 21. 9. 2018