Nihajna motika razlika med navadno in mini

Kakšna je razlika med navadno in mini nihajno motiko?

[post-views]

Da bo takoj jasno. Materiali in postopek izdelave je enak tako pri "navadni", kakor pri mini izvedbi nihajne motike. Razlika je zgolj v njuni širini (natančneje, širini rezila), s čimer imamo dve orodji za delo na vrtu, njivi ali katerikoli drugi obdelovani površini. Nihajna motika 135 meri v širino 135 mm, mini izvedba pa 80 mm.

Zakaj dve različni širini nihajnih motik?

Nihajna motika 135 je že izjemno razširjena ter priljubljena med mnogimi vrtnarji in ekološkimi kmeti. Je ravno tako velika, da izjemno pohitri pripravo, okopavanje in rahljanje obdelovalne površine. S težo okoli 1 kg ni pretežka, da bi se hitro utrudili, saj tukaj delamo z rokami in ne ''iz križa'', kot pri navadni motiki.

Edina slabost širine 135 mm je za vse tiste, ki sadite rastline gosto skupaj (medvrstni razmak je manjši od 15 cm), prav tako jo težje uporabljamo sredi sezone, ko zelenjava na vrtu s svojo listno maso zasede veliko medvrstnega prostora. Takrat nihajna motika 135 ni priročna za uporabo, saj lahko hitro poškodujemo zasaditev ali pa niti ''ne pridemo več zraven''.

To smo pri delu z njo na vrtu opazili mi in tudi drugi vrtnarji ter kmetje, ki so povpraševali po ožji nihajni motiki. Praksa je dala povod za razvoj mini nihajne motike 80 mm.

Potrebujem obe nihajni motiki?

Mislimo, da je komplet obeh izjemno uporaben za celoletno delo na vrtu.

Če se odločiš za nihajno motiko 135 mm, zagotovo pridobiš orodje s katerim boš uspel narediti vse za kar je namenjena, le tam čisto med gosto zasaditvijo z njo žal ne boš uspel opleti grede.

Nihajna motika 80mm je namenjena okopavanju tal in pletju plevela okoli gosto zasajenih rastlin. Narejena za hitro in precizno delo. Na večjih prostih površinah pa imamo z njo veliko več dela, da pokrijemo isto površino kot z nihajno motiko 135.

Ker se tako lepo dopolnjujeta, z njima pokrijemo potrebo po drugem ročnem orodju za pletje in okopavanje obdelovalnih površin.

Komplet Nihajna motika 135 in 80 mm je na voljo z 10% popustom!

 

Nihajna motika 135 in MINI 80
10% popust pri skupnem naročilu

Nihajna motika 135 in MINI 80

87,12 €
Prihrani 9,68 € pri nakupu kompleta
Kvalitetno nerjaveče jeklo
Izdelano v Sloveniji
10-letna garancija

Obe širini nihajne motike za 100% zadovoljstvo pri delu na vrtu in njivi.

Izkoristi popust zdaj
Robi Špiler iz Vrta Obilja Dodatne informacije