Pogosta vprašanja

Predstavljamo enostavno vrtnarjenje, ki ga lahko dosežemo s pomočjo nihajne motike. Tu so zbrana pogosta vprašanja o uporabi, naročilu in garanciji.

Katera je original nihajna motika?

Orodje se v tujini (Švica, Velika Britanija) uporablja že desetletja in nihče si ne lasti izuma tega orodja. V Sloveniji smo na Vrtu Obilja leta 2016 prvi predstavili nihajno motiko slovenskim vrtnarjem in si tudi spomnili slovenskega imena. Od takrat je bilo prodanih že več kot 7000 nihajnih motik. V tujini orodju pravijo oscillating hoe oziroma pendelhacke ter so različnih proizvajalcev ter dimenzij. Obstajajo samo kvalitetnejše izvedbe nihajne motike, katere prepoznamo po nerjavečem jeklu, katerega ni potrebno dodatno barvati in nikoli ne zarjavi.

Ali se nihajna motika kaj brusi?

Redna nega rezila z bbrušenjem je zaželjena, saj z ostrim rezilom lažje okopavamo in odstranjujemo plevel. Več o ostrenju, si preberite tukaj: KAKO NABRUSITI NIHAJNO MOTIKO

Ali je možno naročilo nihajne motike preko telefona?

Seveda. Pokličite 069 621 737 in z veseljem sprejmemo naročilo ter odgvoorimo na dodatna vprašanja. V primeru telefonskega naročila je plačilo ob povzetju, ko dobite dostavljen paket.

V katerih trgovinah lahko kupim nihajno motiko?

Na voljo je v fizičnih trgovina, ki so napisane na tem seznamu: SEZNAM FIZIČNIH TRGOVIN

Kaj pomeni 10-letna garancija na nihajno motiko?

10-letna garancija je na kovinski del in 1 leto za leseni del nihajne motike. Za uveljavljanje garancije je potrebno prodajalcu zagotoviti fotografijo orodja, da lahko preučijo problem in identificirajo tip orodja. V posebnih primerih je morda potrebno orodje vrniti na naslov prodajalca oz. vrniti v fizično trgovini, kjer ste orodje kupili. Za uveljavljanje garancije morate imeti originalno potrdilo o nakupu (račun). Stroške poštnine in pakiranja znotraj Slovenije krije kupec sam.

Izdelek je pod garancijo ob primerni uporabi in upoštevanju navodil za uporabo. Upoštevati je potrebno tudi napotke za nego in vzdrževanje orodja opisane pri navodilih za uporabo (deklaracija). Garancija se ne upošteva pri naslednjih primerih: normalna obraba ob uporabi orodja (krhanje rezila), napake na orodju zaradi neupoštevanja navodil za uporabo, kakršnakoli amortizacija ali poškodba zaradi običajne uporabe orodja, vpliva okoljskih dejavnikov, rjavenje orodja ali korozija, nezadostna oskrba in nega orodja, brezskrbno ravnanje z orodjem, preobremenitve orodja in s tem spremembe na orodju. Zahtevki za te izgube ali poškodbe niso zajeti.

Če imate težave nas kadarkoli kontaktirajte na: info@obilje.si ali pokličite na 069 621 737

Imate še kakšno vprašanje?